căutare personalizată

vineri, 22 noiembrie 2013

Deja sunt singur pe camion de 7 zile

pentru ca pe aici e cam lipsa de soare, ea e soarele meu

Dupa MALMO si povestea cu feribotul am mai plecat cu nenea odata in spania si ne-am certat! Asa ca la intoarcerea in Patborg am anuntat la birou ca vreau alt coleg sau singur (evident ca as fi vrut tot cu coleg) si mi s-a oferit sa merg singur!

Uite-asa in ziua libera m-au trimis vreo 800 de km sa iau un camion de la dracu cu carti! Am ajuns pe la 5 dimineata, mi-au predat baietii  camionul care era cu prelata, ca tot invatasem eu cu frigul (masina de carat marfa inghetata).. si mi-au aratat cum se monteaza si demonteaza prelata ,cum se monteaza lanturile si asa mai departe ca m-a luat durerea de cap si pe buna dreptate! Dimineata pe la 10.00 abia am primit si comanda sa ma duc la prima mea incarcare si prima mea prelata si asa mai departe, si primul meu feribot etc! Am trecut prin emotii de nedescris de la intrat cu camionul unde data trecuta cand am fost cu nenea am vazut ca nu trebuie intrat si abia am scos camionul de acolo, apoi am ajuns prea tarziu la livrat marfa si am cautat o parcare unde a trebuit safac prima mea garare, care pana la urma a reusit.
Acolo am intalinit o familie de romani si un prieten de-al lor cu care m-=am imprietenit si le-am reparat repede repede laptopurile iar ei mi-au dat de mancare ciorba si carne prajita ce nu mai mancasem de mult! (friptura mai mancasem pe feribot ce-i drept)... m-au si incurajat si am facut schimb de numere de telefoane!

Sambata si Duminica am fost liber si m-am plimbat prin orasul ala... unde am vazut in sfarsit si eu oameni si chiar o fata frumusica (pentru ca era thailandeza).. in rest horror! Orasele frumoase, linistite, te poti plimba frumos, pe plaja oamenii alearga, etc!

Luni am livrat! Mi-au cazut mainile de la prelata aia pentru ca greutatea s-a inmultit cu 100x din cauza ca nu ma pricep la lemnele si chingile si vai mama lor de toate cele!
Apoi m-au trimis sa schimb capul tractor.... am ajuns cu peripetii la destinatie, nu -mi gaseau trailerul, eram contra timp, si apoi au gasit in sfarsit trailerul dar surpriza eram si mai contratimp si a trebuit sa CUPLEZ pentru prima data capul tractor (si mi-a iesit din prima dar cu amendamente.. .am gresit un cablu in loc sa-l cuplez la ABS l-am cuplat la LUMINI).... de-acolo mi-au dat acte si m-au trimis la incarcat.... a urmat prima mea garare la RAMPA, vai de mine ce mi-a tremurat fundul si desi era loc pana sa garez eu s-a si infipt unul langa mine in dreapta iar in stanga aveam zid, era noapte si ploua ca sa fie totul perfect!

Mi-a stat inima, ma grabeam si ghici ce.. surpriza, a trebuit sa incarc singur cu un paletar elecric.. de nici nu stiam de unde se porneste! M-am chinuit o gramada pana i s-a facut mila unui nene chelios foarte amabil si m-a ajutat cu jumate din marfa! In sfarsit am plecat eu de acolo... si am ajuns la vama... prima mea vama.... unde am constatat ca nu am toate actele, mi le-au mai trimis undeva.. .dar tot gresit, abia a treia oara au reusit!

Cu actele alea am ajuns apoi la vama in norvegia unde niciodata nu mai fusesem si nimanui nu i -a mai intamplat ca mie! Nu mi-au dat nici un act la mana! Degeaba am sunat sau intrebat in stanga sau dreapta ca nu a stiut nimeni sa ma ajute! Am intrat in norvegia si am descoperit FRIGUL si GHEATA pe sosea... evident peste tot unde trebuia sa ajung am intarziat! in fine, iar am descarcat iar incarcat, iar alte masinarii, alte tehnologii in fiecare parte! am alimentat! Deja am inceput sa invat! Am intrat intr-o curte de unde erram sigur ca nu mai ies si culmea e ca am iesit din prima! UNEORI imi si place incarcarea sau descarcarea cu utilajele alea care zici ca sunt din starwars! Apropos n-au vrut sa-mi dea voie sa descarc pentru ca n-am pantofi de siguranta cu botul de fier! Am asteptat si pana la urma mi-au dat ei o perche de as fi vrut sa-i fur, semanau cu tenisii chinezesti... costau cam 100 euro! si am zis ca nu-mi permit sa cumpar asa ceva plus ca firma ar trebui sa imi dea!

Acolo la tenisii aia am cunoscut un roman care lucreaza in norvegia si castiga 4000 euro (dar zice ca s-a saturat si il cred.. dar si pe 1500 euro... ).. si are si familia cu el!

Am condus pe niste drumuri in lucru de am strans din buci pana am facut compot!
Bine ca le-am prins pe timp de zi!

Acum am ajuns la un Mac Donalds, fericire mare, ca n-am reusit sa gasesc alta parcare ca norvegienii stau foarte rau la capitolul parcari si am ramas peste noapte numai ca dimineata a venit mos craciun cu o amenda de 100 de euro... ca n-aveam voie sa stam peste ora 12 noaptea! Insa mai erau destui pe acolo care aveau si cate 2 tichete! in fine, oi vedea eu cum se termina povestea!

Intre timp stau de 24 de ore in mac si astept sa-mi dea drumul cu masina spre oriunde si sa speram ca in weekend nu lucrez! Nu prea mai am mancare dar poate cine stie, imi ajnge pana ajung in Suedia sau pe vapor! Aici costa o bere 5 euro.. .daca o gasesti, la mac sau la benzinaria de langa nici gand!

Mi-am luat si cartela sim de danemarca sa vorbesc si eu mai ieftin sau sa am un telefon de siguranta!

Stau foarte prost la capitolul igiena, trebuie neaparat sa gasesc undeva un loc sa spal haine si pe mine neaparat neaparat!

Am uitat sa spun ca dupa Mac Donalds am ajuns repede repede la o alta parcare ca sa nu mai iau o amenda pe care n-am sa o platesc oricum pentru ca nu am cum si am ajuns la orasul MOSS... unde am cunoscut niste polonezi care dintr-o suta doar 1 vorbea engleza.... am facut niste tranzactii cu ei de restriste nu alta.. caci berea era scumpa, asa ca am luat 1 votka de la ei sa am pentru 3 zile de parcare.... oricum ar fi acolo am gasit si wireless si dush unde mi-am spalat hainele... dar nu stiu de ce am impresia ca am mai spus asta! in fine... c'est la vie!

Niciun comentariu: